In het tijdperk van sociale distantiëring is de behoefte aan ontmoetingen via dating-apps nog nooit zo sterk geweest ontmoet schattige weddingplanner jennifer lopez

‘Hallo, volslagen vreemde. Is het oké als ik de regels voor sociale afstanden schend om je te romantiseren?’

 

Toen ik voor het eerst opmerkte dat deze man probeerde mijn aandacht te trekken en met tegenzin een AirPod verwijderde nadat duidelijk werd dat hij niet gemakkelijk te negeren was, nam ik aan dat hij me om geld zou vragen of een soort religieuze tirade zou gaan voeren. Wat hij in plaats daarvan deed, was veel vreemder: hij vroeg me uit.

 

https://www.youtube.com/embed/btxOQ47-rZw

 

Dit was om een ​​paar redenen vreemd. Ten eerste was coronavirusvergrendeling niet vriendelijk voor mijn uiterlijk of mijn wil om het te behouden. Vier maanden geleden zou ik het huis waarschijnlijk niet hebben verlaten zoals ik die dag in het park had gedaan, laat staan ​​dat ik had verwacht dat ik gretige vrijers zou aantrekken in mijn hoodie en ongewassen haar. Maar veel vreemder dan het feit dat deze man een vrouw zonder make-up met haar haar sloeg in een rommelige knot, sliep ze de avond ervoor, dat deze man een vreemdeling aan het slaan was in het midden van een aanhoudende pandemie. In een tijd waarin we worden aangemoedigd om afstand te houden van zelfs onze beste vrienden en geliefden, lijkt het benaderen van een vreemde voor de doeleinden van je eigen geile agenda op zijn best onattent, zo niet schaamteloos grof en agressief. daten via Pepper is goedkoop.

 

 

Als een trotse native dating-app heb ik echter al jaren persoonlijke vooruitgang ontdekt van vreemden die ontwapenen, lang voordat het coronavirus me een excuus gaf om er performatief boos op te zijn op internet. De pandemie heeft vele nietjes van ons oude datingleven gedood of althans tijdelijk stopgezet – seks, het vermogen om onze uitingen van geilheid online te beheersen, en misschien zelfs zelf uit. Maar als er één ding is dat ik eigenlijk zou willen zien dat coronavirus wordt gedood op zijn kolkende pad van bijna totale maatschappelijke vernietiging, dan is het de praktijk – en geromantiseerde privilege – om vreemden persoonlijk te ontmoeten. ervaringen met datingsite Novamora is goed.

 

The Rise and Fall of the Meet Cute

 

Vanaf het begin van Tinder hebben liefhebbers van dating-apps en tegenstanders de voordelen besproken van het persoonlijk tegenkomen van een romantische partner. een ontmoeting op een app. Degenen die pleiten voor de heiligheid van de eerstgenoemde – ook wel misselijkmakend bekend als de ‘ontmoet schattig’ – houden zich doorgaans aan een vaag idee dat er iets inherent ‘beter’ is aan het persoonlijk ontmoeten van iemand.

 

Hoewel dit idee geworteld is in gedateerde sociale taboes die dating-apps beschouwen als een soort hulpmiddel voor de romantisch deficiënte in plaats van een moderne tool voor een nieuw tijdperk van daten, wijzen puristische meet-puristen ook vaak op een soort van noodlottige of mystieke voordeel om hun soulmate in de supermarkt tegen te komen in plaats van naar hen te vegen op een app. De sprookjesachtige, rom-com-theorie die we al decennia lang krijgen, schrijft voor dat ‘echte liefde’ plaatsvindt wanneer je er niet naar op zoek bent. Als je de hoek omdraait en de liefde van je leven tegenkomt, is dat het lot. Als je met iemand trouwt die je in een app hebt ontmoet, nou, je was gewoon een wanhopige eenling die op zoek was naar een partner. Er is blijkbaar geen magie in het vinden van liefde wanneer je ernaar op zoek bent.

 

Maar naarmate dating-apps in de jaren 2010 steeds populairder werden en het stigma op het gebied van online dating langzaam begon te verminderen, is de status van de persoonlijke ontmoeting schattig geleidelijk afgenomen. Zoals ik eerder heb betoogd, hoe cynisch ook, kan het verschil tussen het online ontmoeten van een partner en het ‘organisch’ doen worden vergeleken met dat tussen online winkelen, waar u al uw opties zorgvuldig kunt evalueren voordat u de best beschikbare selecteert en doorloopt een warenhuis en genoegen nemen met het eerste dat past. Terwijl stellen die elkaar online ontmoetten een paar jaar geleden werden beschaamd en beklaagd, heb ik nu medelijden met degenen die zich hebben gevestigd met hun jeukende warenhuis-trui zonder eerst hun andere opties online te evalueren.

 

Vreemdelingen gevaar

 

Ondertussen, aangezien datingapps steeds meer bekeerlingen hebben gewonnen, is het datinglandschap dienovereenkomstig verschoven, waardoor onze romantische jachtgebieden zijn verplaatst van bars en andere openbare instellingen naar digitale. Als ik nu in het openbaar wordt benaderd door een romantische hoopvolle vrouw, sta ik meteen wantrouwend tegenover hun bedoelingen. Ik kan alleen maar denken: er is een forum voor, en het is er niet.

 

Dit vertegenwoordigt ook een beetje een 180 van sociale codes van enkele jaren geleden. Eerder in de geschiedenis van online romantiek werden daters gewaarschuwd voor de gevaren van ontmoeting met vreemden van internet. Er waren levenslang angstige films over en een hele MTV-serie over catfishing.

 

Hoewel er nog steeds veel gevaarlijke roofdieren op het internet zijn, vind ik persoonlijk vreemden een veel grotere dreiging. Voordat ik ermee instem om een ​​date te hebben met een internetvreemde, heb ik tijd om een ​​volledig digitale stalk te doen, naast de informatie die al beschikbaar is in de dating-app zelf. Voordat ik ooit in dezelfde kamer stapte met iemand van een dating-app, ikkennen meestal hun naam, leeftijd, lengte, astrologisch teken, sociale media-handvatten, arbeidsverleden, alma mater, hoeveel huisdieren ze hebben en of ze wel of geen kinderen willen. Als ik in het openbaar door een vreemde wordt benaderd, weet ik alleen dat dit een man is die graag vreemde vrouwen treft. Aan welke zou je je veiliger voelen als je je nummer zou geven?

 

Hoewel ik de moed die nodig is om iemand in het openbaar te benaderen zeker kan erkennen en tot op zekere hoogte kan prijzen, voelt het op zijn best verwarrend en doof, en in het slechtste geval alarmerend en bedreigend. En dat was voor het coronavirus. Tegenwoordig, wanneer degenen onder ons die ervoor kiezen om überhaupt in het openbaar op pad te gaan, voorzichtig moeten zijn met wie we binnen een straal van twee meter afstand komen, lijkt het naderen van een vreemdeling om hen te raken een behoorlijk flagrante minachting voor de gezondheid en het welzijn van anderen en / of een handicap om te lezen en zich te houden aan sociale normen.

 

Misschien zal dit op een dag allemaal voorbij zijn en kunnen we ons vrij voelen om opnieuw met vreemden in donkere hoeken te wisselen tot de zon opkomt. Maar als COVID-19, zoals bedreigd, voorbestemd is om de manier waarop we in de samenleving bestaan ​​voor altijd te veranderen, zou ik het geweldig vinden als de meet cute tot de vele meer betreurenswaardige slachtoffers van het coronavirus behoort. In de tussentijd, als je vreemden wilt raken, doe het dan gewoon op internet zoals de rest van ons.

RELATED ARTICLES

Afrika’s stille cryptocurrency-revolutie

Transacties met cryptocurrency in Afrika groeien snel. Op een continent dat mobiel geld al omarmt, biedt virtuele valuta voordelen voor een jonge, technisch onderlegde bevolking. Afrika ondergaat een economische revolutie die niets met banken te maken heeft en ondanks weinig tekenen van achterhaald economisch beleid.…